Mindenki, akinek fontos a szép zöld kert, tisztában van vele, hogy mennyi macerával jár a rendszeres öntözés, a növények gondozása. Ha Ön is szeretné fenntartani kertje szépségét, ám lehetőség szerint soha többé nem venné elő a kerti slagot, mindenképpen érdemes fontolóra vennie egy kerti öntözőrendszer kiépítését.

Az automata öntözés a leghasznosabb segítség a kertészkedés terén. Képzelje el, hogy Önnek többé semmi teendője a locsolással, nyugodtan kiülhet kertjébe a nyári estéken egy hűsítő itallal, miközben a kerti öntözőrendszer végzi a dolgát.

Az automata öntözés legnagyobb előnye a takarékosság

Magától értetődő, hogy miként spórolhat időt kerti öntözőrendszer kiépítésével. Az előre beprogramozott időpontoknak megfelelően a rendszer automatikus módon elindul, így Önnek semmilyen teendője nincs a locsolás terén. Rögtön megspórolhatja vele tehát a locsolás hosszadalmas és terhes feladatát, amivel nagyobb telek esetén havi szinten órákat takaríthat meg. Nem beszélve arról az óriási előnyéről, hogy Ön nyugodtan élvezheti nyaralását vagy programjait anélkül, hogy szívességet kellene kérnie szeretteitől az öntözés miatt.

De hogyan lehet egyszerre környezet-és pénztárcabarát is? Igaz ugyan, hogy az öntözőrendszer kiépítését meg kell fizetni, azonban az egyszeri befektetés után bőven visszahozza az árát. Lényegesen kevesebb vizet fogyaszt ugyanis, mintha kerti slaggal végezné az öntözést, ezzel pedig egyaránt kedvez a bolygónak és a saját pénztárcájának is. Ma már választhat okosrendszerek közül, amik az időjárást is érzékelik, így például esőt követően nem áztatják feleslegesen a növényzetet.

Egy kerti öntözőrendszer tehát nem csak a leveszi a locsolással járó terhet a válláról, de a lehető leghatékonyabb módon működik, hiszen:

  • egyenletesen öntöz, mindenhova éppen annyi vizet juttat, amennyire szükség van
  • éjszakai öntözésre is beállítható, amivel a forró nyári napokon is minimálisra csökkentheti a párolgás miatti veszteséget
  • szinte észrevehetetlen, hiszen csak az apró szórófejek vannak a földfelszín felett
  • használható kúttal vagy ciszternával összekötve is
  • a kibocsátott porlasztott víz megköti a port és polleneket, így allergiások számára is nagy segítséget nyújt

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy mire elérkeznek az első meleg napok, Önnek már csak a pihenéssel és kertje csodálásával kelljen törődnie!

Miért érdemes szakembert felkérni a kerti öntözőrendszer telepítésére?

Az automata öntözés is csak akkor tud optimálisan működni, ha aprólékos tervezés előzi meg a kivitelezést. Felmerülhetnek ugyanis olyan problémák, amik a takarékosság helyett csak még több vizet pocsékolnak, illetve amiknek a növények látják a kárát.

Szabálytalan vagy tereptárgyakkal (például a füves terület közepén lévő fák, térkővel burkolt részek) tarkított kert esetén például különösen figyelni kell arra, hogy a kert olyan részét egyenletesen érje a víz, ahol arra szükség van, viszont ne locsoljon feleslegesen olyan területeket, ahol nincsenek növények.

Emellett a talaj minősége is okozhat kellemetlen meglepetéseket, hiszen a kerti öntözőrendszer vezetékeinek biztonságos elhelyezésére fel kell ásni a kert egy részét.

Szintén sok múlik a megfelelő alkatrészek összeválogatásán. A jó minőségű elemek hosszú évekre biztosítják az öntözőrendszer hatékonyságát, és egyszerű karbantartási teendőkkel (például téliesítés) megspórolják Önnek az esetleges javítások költségeit.

Kérje segítségünket az öntözőrendszer tervezés kapcsán! Időpont-egyeztetést követően ingyenesen felmérjük kertjét, hogy megtalálhassunk az Önnek minden szempontból ideális megoldást!