öntözőrendszer tervezés

Ön is zöld gyepre, gyönyörűen virágzó növényekre, ápolt kertre vágyik? A kert öntözése nélkülözhetetlen ehhez, pedig legtöbben a legkevésbé sem vágyunk az ezzel járó rendszeres teendőkre. Szerencsére létezik költséghatékony megoldás a problémára. De mivel jár az öntözőrendszer tervezés és telepítés? Bemutatjuk a folyamat legfontosabb lépéseit!

Miért hasznos egy öntözőrendszer?

Ideális esetben éppen annyi csapadék esne, ami a gyepet és a növényeket ellátja. Ám tudjuk, hogy ez nem így van. Emiatt pedig Önnek is biztosan ismerős a kerti öntözéssel járó megannyi nehézség. Az öntözőkannával vagy slaggal történő locsolás idő-és energiaigényes folyamat, nem beszélve a vízfogyasztás miatti költségekről. Ott van ráadásul a dilemma, hogy mi fog történni a csodaszép, gondozott kerttel, amíg Ön nyaralását tölti.

Minderre megoldást kínál egy automata öntözőrendszer, ami Ön helyett gondoskodik a kert szépségéről! Egy környezetbarát, kényelmes és hatékony öntözőrendszer kialakítása nem is vesz igénybe sok időt, ha szakértőre bízza a dolgot. Forduljon hozzánk bizalommal, megtervezzük és megalkotjuk kertje ideális öntözőrendszerét!

Mik az öntözőrendszer tervezés legfontosabb lépései?

Egy öntözőrendszer telepítése elsőre nem tűnik túl bonyolult feladatnak. Akkor miért szükséges hozzá aprólékos tervezés és mérés? A válasz egyszerű: a hatékonyság érdekében.

Az öntözőrendszer tervezésekor figyelembe kell venni ugyanis a kert sajátosságait annak érdekében, hogy

          minden részét egyenletesen érhesse…

          és a szabálytalan területeket is elérje a víz

          az eltérő vízigényű növények is megfelelő mértékben legyenek öntözve

          ne locsolja feleslegesen a járdát, kapubeállót, esetleg a szomszéd kertjét

          számolni tudjon a zavaró tereptárgyakkal

Ezek hiányában a telepített öntözőrendszer többet árthat, mint amennyit használ, hiszen kertje egyes részeit túllocsolja vele, míg más növények kiszáradnak. Nem beszélve a felesleges költségekről. Az ilyen problémák elkerülése végett szakértőnk díjmentesen vállalja, hogy felmérje kertjét, miközben átbeszélik az igényeket is. A mindezek alapján elkészített öntözőrendszer terv biztosítja, hogy Ön a legjobb, leginkább gazdaságos megoldást választhassa.

Mit kell tudni az öntözőrendszer telepítéséről?

Költséghatékonysági szempontból elsődleges az öntözőrendszer elemeinek megválasztása. Nem mindegy ugyanis, hogy mekkora víznyomáshoz és milyen szórófejekkel ellátott rendszert vásárol.

A tervezés után következhet a szórófejek és a csővezetékek telepítése. A szórófejeket érdemes meghatározott sorrendben és kötésben, a sugártávolságot mindig szem előtt tartva elhelyezni. A nyomvonalakat gyeptéglákkal elfedve teljes mértékben észrevehetetlenné lehet tenni.

Bízza ránk öntözőrendszere tervezését és telepítését!

A jól megtervezett és aprólékosan kivitelezett öntözőrendszer költséghatékony módon gondoskodik kertje szépségéről. Így nem csak a növények, de a pénztárcája, sőt, a víztakarékosság elve mentén a bolygónk is jól jár.

Az automata funkció beállításával Önnek semmilyen teendője nem lesz az öntözéssel, csupán csodálnia kell a napról napra egyre szebbé váló kertet. Szakértőink az öntözőrendszer tervezés és telepítés részeként a beállítást is elvégzik, valamint Önnek is megmutatják a rendszer működését. Így a későbbiekben bármikor módosíthatja, optimalizálhatja a beállításokat.

Amennyiben az elhatározás már megszületett Önben, de az öntözőrendszer tervezés és kivitelezés terén inkább szakértő segítséget kérne, vegye fel velünk a kapcsolatot! Együtt megálmodjuk és életre keltjük a minden szempontból ideális öntözőrendszert kertje számára!