Megérkezett az igazi tavasz, ezzel pedig a kerti munkák szezonja is. Most tudja előre bebiztosítani, hogy mire a nyár is eljön, olyan zöldellő, ápolt legyen a kertje, ahol szívesen fogyasztja reggeli kávéját vagy ahová büszkén hívja át barátait. Profi öntözőrendszer tervező és kivitelező csapatunk örömmel lesz ebben segítségére! Forduljon hozzánk, hogy egy minden szempontból költséghatékony öntözőrendszer telepítésével könnyíthessük meg Önnek a kerti munkát.

Inkább saját maga vágna bele az öntözőrendszer kialakításába?

Az interneten számos ingyenes öntözőrendszer tervező segédlet és útmutató található meg, így ha rászánja az időt és szívesen ássa bele magát, széles tudásra tehet szert a témában. 

Mégsem ajánljuk, hogy szaktudás nélkül otthon kezdjen neki a kiépítésének. Igaz ugyan, hogy a munkadíj megspórolása egyszerre jelentős összegnek tűnhet, ám sok esetben nemhogy nem lesz költséghatékony a végeredmény, de később komoly összegekbe is kerülhet a rendszer javítása.

Nem beszélve arról, hogy olyan előre nem látható kihívásokkal találhatja szemben magát, amire szakértelem nélkül – pusztán az öntözőrendszer tervező kisokosokból – nem lesz válasza. Ilyen lehet például, ha ásás közben nem jelölt föld alatti vezetékekre bukkan, vagy olyan silány minőségű a talaj, hogy egyszerű szerszámokkal szinte lehetetlen felásni.

Mik lehetnek az öntözőrendszer tervezés buktatói?

Nem megfelelő minőségű alkatrészek. Nagyon nehéz kiigazodni az öntözőrendszerekhez tartozó kiegészítők egyre szélesebb kínálatában. Átfogó ismeretek nélkül feltehetően az ár, illetve az online fellelhető vélemények alapján fog dönteni, amik azonban gyakran szintén laikusoktól származnak. Az ár tekintetében nagy igazság, hogy a telepítéskor megéri többet költeni egy valóban jó minőségű és tartós öntözőrendszerre, hiszen hosszú távon bőven visszahozza az árát, ha nem kell egy-két évente cserélnie az alkatrészeket.

Rosszul felmért szórófejkiosztás. A szórófejek egymástól való távolságát precízen kell kikalkulálni, hogy az egész kertet egyenletesen érhesse a víz. Ha a fejek túl távol kerülnek egymástól és nem fednek le bizonyos területeket, a gyep helyenként kiszárad. Ellenkező esetben, ha a fejek túl közel vannak, a rendszer túllocsolja a kertet, ami éppúgy káros a növényzetnek.

Vezetékek helytelen szigetelése. A téli időszakban rendkívül fontos az öntözőrendszer víztelenítése és téliesítése. Mindhiába azonban, ha a vezetékek szigetelése nem tud ellenállni a fagyoknak, tavasszal komoly javítási munkálatokkal kell majd kezdenie a szezont.

Víznyomás hibás meghatározása. A kényelmi szempontokon túl egy kerti öntözőrendszer legnagyobb előnye a költséghatékonyság. Sokkal kevesebb vizet használ ugyanis, mint amennyi a kézzel történő locsolás során elfolyik, ráadásul az éjjeli öntözés a párolgással járó veszteséget is minimalizálni tudja. Ehhez szükséges azonban a víznyomás pontos meghatározása is, aminek hiányában kertje szépségét vagy pénztárcája épségét kell feláldoznia.

Vegye inkább igénybe professzionális öntözőrendszer tervező szolgáltatásunkat!

Mindezeket, valamint rengeteg munkát és hosszú távon pénzt is megspórolhat magának, ha profikra bízza az öntözőrendszer kiépítését.

Keressen fel minket, szakértő csapatunk ingyenesen felméri kertjét! A személyes konzultáció után készítünk Önnek egy árajánlatot, amiben rögtön tételesen látni fogja, hogy milyen költségekkel számolhat. A munkálatok során szakembereink mindenről gondoskodnak, az elkészült rendszert pedig igényei szerint be is programozzuk. 

Így Önnek már tényleg nem marad semmi dolga, mint érdeklődve figyelnie a földből kibújó öntözőfejeket, amint elvégzik Ön helyett a munkát. Kérjen időpontot személyes konzultációra mihamarabb, hogy nyáron már ne kelljen az öntözéssel foglalkoznia!

öntözőrendszer tervező